Informasjonskapsler


Retningslinjer for informasjonskapsler

Sigma Coatings er et handelsmerke som tilhører PPG Coatings Danmark ("PPG"), med sete i Gladsaxevej 300, 2860 Søborg. Disse retningslinjene for informasjonskapsler fra PPG informerer deg om bruken av informasjonskapsler på ppg.no (heretter samlet kalt "Nettstedet") og om hvordan du kan administrere denne bruken.
 
Vi anbefaler at du også leser erklæringen om personvern og bruksbetingelsene for å få et komplett bilde av hvordan Nettstedet fungerer.
 
Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler ("cookies") er små tekstfiler som nettsteder sender og som nettleseren din lagrer på enheten din. 
 
Neste gang du besøker Nettstedet med den samme enheten (for eksempel en computer, en telefon eller et nettbrett) brukes informasjonen i denne tekstfilen slik at vi kan gjenkjenne deg. På denne måten kan vi analysere vårt nettsted for å kunne forbedre det kontinuerlig slik at brukervennligheten økes, for eksempel ved å vise deg relevante meldinger og gjøre det enklere å klikke videre til forskjellige sider.
 
På Nettstedet bruker vi funksjonelle informasjonskapsler, analytiske informasjonskapsler, informasjonskapsler for sosiale medier og annonse-informasjonskapsler. Disse typene informasjonskapsler beskrives nærmere nedenfor:
 
Funksjonelle informasjonskapsler

Funksjonelle eller nødvendige informasjonskapsler er informasjonskapsler som sørger for at vårt Nettsted funksjonerer riktig. Ved hjelp av disse funksjonelle informasjonskapslene oppsporer vi også feil på Nettstedet, slik at vi kan forbedre Nettstedet ytterligere. Disse informasjonskapslene sørger for en sikret omgivelse og sørger blant annet også for at produkter i din handlevogn ikke blir borte og for at du kan lagre dine påloggingsopplysninger slik at du ikke trenger å føre dem inn på nytt hver gang. Disse informasjonskapslene sørger for at Nettstedet husker for eksempel brukernavnet ditt og språket og landet du har valgt.
 
Analytiske informasjonskapsler

Analytiske informasjonskapsler er nyttige for oss fordi de gir oss informasjon om bruken av Nettstedet. Disse statistikkene gir oss innsikt i besøksantallet og bruken av Nettstedet. Dette gjør at vi kan reagere på våre kunder og dermed forbedre brukervennligheten. Disse informasjonskapslene gjør at vi også gjenkjenner tilbakevendende kunder slik at vi kan reagere på dette på Nettstedet. Det betyr konkret at vi kan se hvordan du har kommet til Nettstedet og når og hvor lenge du besøker eller bruker Nettstedet.
 
Informasjonskapsler for sosiale medier

Noen sider på Nettstedet inneholder applikasjoner som er forbundet med sosiale medier, for eksempel Facebook. Informasjonskapsler for sosiale medier sørger for at du kan dele informasjon på en enkel måte. Disse informasjonskapslene plasserer nettsteder for sosiale medier selv. Disse partene gjenkjenner dine informasjonskapsler i det øyeblikket du vil dele informasjon fra vår side. Fordi denne informasjonen havner hos tredjeparter, anbefales det å lese disse partenes erklæringer om personvern og informasjonskapsler regelmessig.
 
Annonse-informasjonskapsler

På Nettstedet kan det vises tilbud og annonser fra oss selv eller fra tredjeparter. På nettsteder til tredjeparter kan du også finne våre annonser. For å gjøre disse annonsene relevante, registrerer vi blant annet hvilke annonser du allerede har sett, hvilke annonser du har klikket på og hvor ofte. Ved å kombinere denne informasjonen kan vi vurdere dine annonse-interesser og avpasse våre annonser og annonsene på vårt Nettsted etter dette.
 
Oppbevaringstid for informasjonskapsler

Såkalte øktinformasjonskapsler befinner seg bare på enheten din mens du besøker Nettstedet. Andre typer informasjonskapsler lagres også etter at du har besøkt Nettstedet. Oppbevaringstiden for disse informasjonskapslene varierer, men informasjonskapslene lagres aldri lenger enn det som er nødvendig for formålet som de ble plassert med.

Administrering av informasjonskapsler

Du har som bruker av Nettstedet kontroll over å tillate, blokkere eller slette informasjonskapsler. For å utføre det, se under onder "Alternativer", "Innstillinger", "Verktøy" eller lignende innstillinger i nettleseren din. Vær klar over at hvis du sletter eller blokkerer informasjonskapsler, vil noen funksjoner på nettstedet ikke lenger virke fullstendig. Det er også mulig at du må angi dine preferanser på nytt eller må logge inn på nytt etter at du har fjernet informasjonskapsler.

Mer informasjon om informasjonskapsler og om endring av innstillingene for informasjonskapsler kan du finne på www.allaboutcookies.org.

Informasjonskapsler fra tredjeparter

Tredjeparter som plasserer informasjonskapsler via Nettstedet kan bruke disse informasjonskapslene for å samle inn informasjon om dine surfeaktiviteter på bestemte nettsteder. Dette skjer blant annet for å kunne vise relevant nettbasert reklame. Det er flere muligheter for å reservere seg for informasjonskapsler som brukes til disse formålene. Mer informasjon om dette finnes på følgende nettsted: www.youronlinechoices.eu.

Oversikt over informasjonskapsler

På Nettstedet finner du en liste over informasjonskapsler som plasseres på Nettstedet av PPG og av eksterne parter. På grunn av det faktum at Internettet og de involverte eksterne partene har en ikke-statisk natur, er denne oversikten et øyeblikksbilde. Det kan derfor hende at ikke alle aktuelle informasjonskapsler og/eller nettsteder umiddelbart finnes i denne oversikten eller at noen viste informasjonskapsler nettopp er modifisert eller utgått. PPG forsøker å holde oversikten mest mulig aktuell og hjelper deg gjerne via info@sigmacoatings.no hvis du har spørsmål eller kommentarer.
 
Endringer i retningslinjer for informasjonskapsler

Endringer i disse retningslinjene for informasjonskapsler kunngjøres på denne siden og gjelder fra det øyeblikk de står på denne siden.


Disse bruksbetingelsene ble sist endret 25. mai 2018.